Въпреки луда 7-цифрена сума: Лео Меси не успя да покори "безсмъртен" рекорд на Майкъл Джордан


Въпреки луда 7-цифрена сума: Лео Меси не успя да покори "безсмъртен" рекорд на Майкъл Джордан
Снимка: Getty Images

2865 0

Шест от фланелките на Лионел Меси от Световното първенство през 2022 година в Катар бяха продадени на търг в Ню Йорк за огромната обща сума от 6,1 милиона паунда.

Сумата е главозамайващата, но не е рекорд

Сумата обаче беше под рекордната такса от 8,1 милиона паунда, постигната преди 25 години. Този рекорд бе поставен от баскетболната легенда Майкъл Джордан за неговата фланелка на Чикаго Булс от първия мач на финалите на НБА през 1998 година.

Осемкратният носител на "Златната топка" също така не успя да счупи футболния рекорд, поставен от фланелката "Божията ръка" на аржентинската легенда Диего Марадона, която беше продадена за 7,1 милиона паунда през 2022 година.

Всяка от шестте тениски на Меси носи огромна стойност, тъй като звездата на Интер Маями стана първият играч в историята, вкарал гол в груповата фаза, 16-финалите, четвъртфиналите, полуфиналите и финала на едно Световно първенство.

Звездният нападател изведе "гаучосите" до титлата на Мондиал 2022, на който "Ла Албиселесте" стигна до драматичен успех, след като надви Франция на финала след изпълнения на дузпи.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кевин Де Бройне направи своя избор между Меси и Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички