15 години по-късно: Голяма радост за баскетболния ЦСКА за Купата на България


15 години по-късно: Голяма радост за баскетболния ЦСКА за Купата на България
Снимка: Ivan S. Ivanov / Lap.bg

1011 0

Голяма радост за баскетболния ЦСКА, след като се класира за полуфиналите за Купата на България. За да си заслужат място сред 4-те най-добри тима в надпреварата, "червените" се справиха със Спартак Плевен с убедителното 83:63.

За последно ЦСКА игра на полуфинал в турнира през 2008-а година, като тогава отпада от Лукойл Академик. Сега се завръща на тази фаза, и то веднага след завръщането на отбора в мъжкия баскетбол.

Съперник на "червените" в следващата фаза ще бъде победителят от сблъсъка между Балкан и Ямбол. Другият полуфинал е оформен от отборите на Левски, който отстрани Берое, и Черноморец, който хвърли сензацията и отстрани Рилски спортист - победителя от последните две издания на Купата на България.

Най-резултатен за ЦСКА при победата бе Таменанг Чо с 23 точки и 12 борби, реализирайки дабъл-дабъл. Алекс Симеонов добави 16 точки, а Брандън Йънг - 12. Самаджи Хейнс-Джоунс приключи с 23 точки и 5 асистенции за Спартак Плевен, а Седариан Рейнс добави 14.

ЦСКА бе по-резултатен в първата и в третата четвъртина, което бе достатъчно за успеха. И ако в първата разликата бе 7 точки, то в третата тя бе цели 13 (29 срещу 16). При втората Спартак имаше една спечелена точка повече, а четвъртата завърши при равен брой отбелязани точки - 16:16.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички