Пети мач ще определи финалиста между Балкан и Рилски спортист


Пети мач ще определи финалиста между Балкан и Рилски спортист

888 0

Тази вечер в Самоков Рилски спортист победи Балкан с 85:68 в полуфинална среща от Националната баскетболна лига. Домакините спечелиха мача след силно второ полувреме и пратиха серията в пети решителен сблъсък. Победителят от мача ще определи съперника на Лукойл Академик, който вече се класира на финала. Двубоят е във вторник в „Арена Ботевград“.

Рилски спортист започна по-добре срещата и поведе със 7-4. Балкан обаче не чака дълго и направи обрат. В края на частта Върнън Тейлър вкара тройка и даде аванс от 1 точка на тима от Самоков. Вторият период започна много оспорвано, като нито един от двата тима не успяваше да направи голяма разлика в своя полза. След това обаче гостите натрупаха аванс от 8 точки, но преди почивката Рилски спортист свали на 4.

През третата част домакините заиграха по-силно, като изравниха за 47:47. В края на периода наставникът на Балкан Влада Вукойчич получи техническо нарушение, а преди заключителните десет минути резултатът беше 60:54 в полза на Рилски спортист. Отборът на Росен Барчовски започна ударно и последната част, като направи аванса си 18 точки. Балкан не приличаше на себе си, не можеше да намери противодействие на силната игра на своя съперник и трябваше да се примири със загубата.

Най-резултатен за Рилски спортист бе Върнън Тейлър, който реализира 18 точки, а с една по-малко е Жарко Ракочевич. Джулиън Норфлийт има 15, Антъни Гуджино – 12 (+ 10 борби), а Йордан Бозов се отчете с 10.

Капитанът на Балкан Павел Маринов вкара 21 точки за своя тим. С 12 са Мартин Маринов и Цветослав Острев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички