Балкан издържа срещу Рилски спортист в Самоков


Балкан издържа срещу Рилски спортист в Самоков

1266 0

Балкан постигна труден успех срещу Рилски спортист с 85-80 в полуфинална среща от Националната баскетболна лига, изиграна тази вечер в Самоков. С успеха тимът от Ботевград поведе с 2-1 в серията.

Срещата започна по-добре за домакините, които направиха серия от 10:2. Балкан обаче се съвзе, направи обрат и след първата част водеше с 4 точки. През втория период авансът на гостите достигна 11 точки, а на почивката резултатът беше 46:38 в тяхна полза.

Двата тима изиграха и оспорвана трета част, като Балкан поддържаше преднина от няколко точки. Все пак домакините се доближиха само на 4 от своя съперник, а преди заключителните десет минути пасивът им беше 6 точки.

Рилски спортист имаше своите шансове и през последната част. Гардът на ботевградчани Цветослав Острев отбеляза ключови стрелби и помогна на своя тим да не изпусне водачеството си до края на срещата.

Капитанът на Балкан Павел Маринов бе най-резултатен за победата на своя тим. Той реализира 17 точки, като добави 8 борби и 5 асистенции. Мартин Маринов и Иван Лилов са с по 15. За Рилски спортист 20 точки отбеляза Върнън Тейлър, 18 има Тони Гуджино. Със 17 е Жарко Ракочевич, който овладя и 9 борби.

Мач №4 от серията е тази събота в Самоков. При успех за Балкан, тимът ще се класира за финал в първенството. Ако Рилски спортист изравни серията, ще се играе пети мач в Ботевград.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички