Отново и отново! Уникален Александър Везенков гарантира победа и класиране на Олимпиакос в плейофите на Евролигата


Отново и отново! Уникален Александър Везенков гарантира победа и класиране на Олимпиакос в плейофите на Евролигата
Снимка: basketball.bg

1062 0

Най-добрият български баскетболист - Александър Везенков, за пореден път донесе сладък успех на своя Олимпиакос, с който гарантира участие на тима в плейофите на баскетболната Евролига.

Решителната точка отбеляза именно българинът 6 секунди преди последния сигнал. Така Олимпиакос победи със 74:72 (15:17, 25:17, 21:15, 13:23) като гост на Жалгирис в двубой от 29-ия кръг на надпреварата.

Родният номер 1 бе играчът на мача за своя отбор. Той записа 25 точки, 8 борби, 2 асистенции и 2 откраднати топки в рамките на половин час. Той се разписа на 2 пъти от тройката, надхвърляйки впечатляващите 2000 точки в турнира.

Победата на Олимпиакос остави тима на върха в класирането и запази преднината от 4 точки пред втория Реал Мадрид. Жалгирис от своя страна изпадна от Топ 8, но е с равен брой точки (30 т.) и с осмия Макаби Тел Авив, и със седмия Аскония.

В следващия кръг от Евролигата на Олимпакос предстои ново гостуване, този път на сръбския Партизан. Срещата ще се състои на 24-и март. Преди това (19-и март) гръцкият гранд гостува на Панатинайкос, а два дни по-късно ще се състои и отложеният двубой с Лаврио в местния елит.

За невероятните качества на Везенков засвидетелства и поредното отличие, което наскоро той добави във витрината си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички