Избраха "Баскетболист на годината" - вижте всички наградени звезди на церемонията


Избраха "Баскетболист на годината" - вижте всички наградени звезди на церемонията
Снимка: Lap.bg

1436 0

За поредна година Александър Везенков и Борислава Христова печелят големите награди по време на церемонията "Баскетболист на годината" за изминалата 2023-а. 

Двамата обаче не присъстваха на събитието, организирано от Българската федерация по баскетбол в София, заради ангажиментите си съответно с Олимпиакос и Шепши.

Трябва обаче да се отбележи, че най-добрата сред жените, куриозно или не, бе наградена още по време на лагера си с женския национален отбор в Самоков от президента на БФБ Георги Глушков, въпреки че резултатите от анкетата още не бяха обявени.

Най-добрите в родното първенство

На събитието още бяха наградени Чавдар Костов и Теодора Динева, които биват обявени за най-добрите баскетболисти, играещи в българското първенство.

Стрелецът бе част от Левски през половината от миналата календарна година, през лятото игра на Европейско първенство, а след това премина в състава на Рилецо.

Емблематичният играч имаше ключова роля за среброто от Купата и бронза от НБЛ за Левски и бе сред факторите на "лъвовете" в международните срещи.

Най-добрият треньор през годината

Междувременно за най-добър наставник през изминалата година бе определен Людмил Хаджисотиров от Рилски спортист. Специалистът изведе Рилецо до Купата, игра отново финал в НБЛ, а новия сезон стартира със серия от 17-0 начело на самоковци.

42-годишният Хаджисотиров започна 10-и сезон в Рилски спортист, където до момента е прекарал цялата си треньорска кариера. Той пое поста старши треньор през 2016-а година. Оттогава тимът е завоювал 3 купи, 2 суперкупи на България, а през последните два сезона игра финал в НБЛ.

Ето какво постигна Александър Везенков в Евролигата!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички