Безупречен Везенков поведе Олимпиакос към успех над Байерн Мюнхен


Безупречен Везенков поведе Олимпиакос към успех над Байерн Мюнхен
Снимка: basketball.bg

834 0

Олимпиакос стигна до важна победа и запази лидерската си позиция в Евролигата, след като разби със 102:74 Байерн Мюнхен в Пирея.Срещата беше част от програмата на 28-ия кръг на турнира.

Българският баскетболист Александър Везенков изигра още един силен мач и беше най-резултатен за гръцкия гранд. Родният състезател регистрира 18 точки, 4 борби и 3 асистенции за малко повече от 20 минути игра.

Домакините взеха контрол на двубоя от самото начало и на почивката имаха аванс от 55:35. Третата четвърт беше спечелена от баварците, които намалиха изоставането си на 16 точки - 81:65. В последния период отново Олимпиакос доминираше, за да стигне до успех с 28 точки разлика - 102:74.

Петима баскетболисти вкараха 10 или повече точки за тима от Пирея. Шакийл МакКисик завърши с 15 точки, а Янулис Ларенцакис добави още 14. Томас Уолкъп вкара 13 точки, а Костас Слукас остана с 10. За Байерн най-резултатен беше Айзък Бонга с 16 точки, а Нилс Гифи и Огнйен Ярамаз добавиха по още 11 точки.

Олимпиакос остава лидер с 20 успеха и 8 поражения, а баварците са в долната половина на таблицата (15-ата позиция) с 11 успеха и 17 загуби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички