Отговорност, много скорост и свобода: Как "жалкият" Кингс стана "добър" и къде се вмества Саша Везенков в картинката


Отговорност, много скорост и свобода: Как "жалкият" Кингс стана "добър" и къде се вмества Саша Везенков в картинката
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

5970 0

Антирекордът от 16 години (2006-2023) без поява в плейофите на НБА се държи от Сакраменто Кингс, за който се състезава родната гордост Александър Везенков. Точно през изминалата година обаче настъпи голямата промяна в отбора, когато начело дойде специалистът Майк Браун и превърна "жалкия" отбор на "кралете" в "добър" такъв.

Отговорност, много скорост и свобода

Майк Браун е познат като треньор, който обича да дава свобода на своите играчи. Именно под неговото ръководство Леброн Джеймс се превърна в двукратен носител на наградата "MVP" в Кливланд Кавалиърс през сезоните 2008/09 и 2009/10.

Опитният специалист пое отбора на Кингс през 2022 година, който имаше съставките да играе уникален баскетбол, но нямаше лидера, който да обедини целия този талант и да вдъхне вяра на всеки един у играчите в тима.

Браун наложи абсолютния скоростен стил, наложен от колежанския тим на "Duke" през изминалия век, а Кингс "възкръсна от мъртвите". 53-годишният треньор научи своите баскетболисти какво значи отговорност, вдъхна им нужния кураж и им даде абсолютната свобода да стрелят, когато повярват, че си струва.

Ролята на Везенков в амбициозния отбор на Сакраменто

Българският състезател се озова в перфектната за него обстановка. Носителят на наградата "MVP" в Евролигата за изминалата кампания е един от най-добрите стрелци от тройката в целия свят. Саша е офанзивното оръжие, от което Браун и компания се нуждаеха.

Игровият стил на Везенков обаче далеч не се характеризира само с нападението. Крилото се е доказало като добър защитник с огромна енергия и усещане за позициониране във всяка една ситуация на паркета.

Цел №1 пред Саша е да продължи да се доказва. Мнозина обаче смятат, че самият той трябва да получава повече шансове за изява от Браун, тъй като в момента се намира в перфектната баскетболна възраст и е в пика на своята кариера.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Никой не забеляза скрития и гениален момент от играта на Везенков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички