Олимпиакос спечели редовния сезон в Евролигата, Александър Везенков най-полезен с дабъл-дабъл (ВИДЕО)


Олимпиакос спечели редовния сезон в Евролигата, Александър Везенков най-полезен с дабъл-дабъл (ВИДЕО)
Снимка: basketball.bg

1342 0

Отборът на Олимпиакос спечели редовния сезон в баскетболната Евролига за мъже за първи път в историята на клуба след домакински успех над испанския Баскония с 86:78 (19:11, 26:22, 21:22, 20:23) в среща от последния 34-ти кръг!

Гръцкият гранд си осигури лидерската позиция в първата фаза от надпреварата с баланс от 24 победи и 10 поражения и вече очаква съперника си в плейофите.

Българският национал Александър Везенков отново бе в основата на успеха на Олимпиакос. Той завърши като най-полезен за домакините, оформяйки дабъл-дабъл от 23 точки и 10 бори, като добави още 3 асистенции и 1 открадната топка на сметката си за малко повече от 29 минути на паркета!

Баскетболистите на Олимпиакос владееха инициативата през целия мач срещу Баскония, макар гостите да преследваха до последно шансовете си да се доближат максимално до противника и да търсят победа в края. На почивката домакините водеха с 45:33, а след третата част с 66:55.

От съотборниците на Александър Везенков Костас Папаниколау се отчете с 16 точки и 9 борби, а Костас Слукас допринесе с 15 точки, 3 борби и 6 асистенции. За Баскония Маркъс Хауърд реализира 29 точки, 2 борби и 3 асистенции.

Репортаж от Олимпиакос 86:78 Баскония

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички