Нов кошмарен мач за Везенков в НБА - Кингс падна с 25 точки разлика в Тексас


Нов кошмарен мач за Везенков в НБА - Кингс падна с 25 точки разлика в Тексас
Снимка: GettyImages

1773 0

Единственият българин, състезаващ се в НБА в момента - Александър Везенков, допусна тежка загуба със своя Сакраменто Кингс в мач от редовния сезон на турнира. "Кралете" паднаха с 97:122 точки срещу Хюстън Рокетс, а родната звезда прекара на паркета общо 11:37 минути.

Мачът не беше добър за актуалния MVP на Евролигата, като той записа само 2 точки и 1 асистенция.

Това е второ тежко поражение за Везенков и тима подред, след като преди няколко дни те отстъпиха на Рокетс с 89:107. Сакраменто е и общо в серия от 3 поредни загуби в НБА, а последната от тях ги смъкна до 13-а позиция в Западната конференция.

Тази нощ Кингс бяха без голямата си звезда Ди'Арън Фокс, който има контузия. Българинът излезе на паркета в средата на първата четвърт и направи 2 неуспешни стрелби от далечна дистанция. Тимът му губеше с 22:32.

Везенков влезе 4 минути преди края на втората част, но бързо беше заменен. В началото на третата част, при изоставане с 31 точки за Кингс, Саша отново влезе в игра, за да запише още един неуспешен изстрел отдалеч.

Звездата ни записа първите си точки в самия край на третата четвърт, след като получи подаване от Малин Монк на добра позиция. Той остана в игра и за началото на заключителната четвърт, когато асистира на МакГий.

След това Везенков бе заменен и повече не се появи в игра. Най-резултатен за Рокетс завърши Джейлън Грийн с 23 точки. За Сакраменто Кингс най-резултатен бе Кион Елис. Статистиката на Везенков в Кингс и НБА следете НА ЖИВО в линка. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички