Олимпиакос - Реал Мадрид по ТВ: Къде да гледаме Везенков в битката за титлата в Евролигата?


Олимпиакос - Реал Мадрид по ТВ: Къде да гледаме Везенков в битката за титлата в Евролигата?
Снимка: euroleaguebasketball.net

5376 0

Тази вечер е големият финал в баскетболната Евролига. А той е много по-специален за българските фенове, тъй като в него важно участие има Александър Везенков. Най-полезния играч на турнира през този сезон ще поведе Олимпиакос срещу най-успешния отбор в Евролигата - Реал Мадрид.

Сблъсъкът между Олимпиакос и Реал Мадрид е от 20 часа българско време в "Жалгирио Арена" в Каунас. Това е първи финал за Олимпиакос от 6 години насам, а за първи път в историята българин ще вземе участие във финала на надпреварата. Сблъсъкът Олимпиакос - Реал Мадрид ще може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Пътят до финала

Отборът на Везенков отстрани на полуфинала отбора на Монако със 76:62, като сториха това след обрат. Третата четвърт бе спечелена с 27:2, а родният национал бе най-резултатният. Той записа 19 точки, 6 борби и 3 асистенции.

Реал Мадрид стигна до битката за трофея, след като надви Барселона в баскетболното Ел Класико с 78:66. Най-резултатен бе Валтер Тавареш с 20 точки, 15 борби и 1 асистенция на името си.

Представянето на Везенков

Сакраменто, който държи правата на Александър Везенков за НБА, не изпуска от поглед българина. А представянето на българина в Каунас е следено отблизо от помощник-треньора Кингс - Жорди Фернандес. Сакраменто придоби правата на тежкото крило след драфта през миналото лято.

"Аз правя това, което мога. Дадохме 1000% от възможностите ни и се радвам, че сме на финал. Няма по-удобен противник за Олимпиакос. Барселона играе изключително през последните 2 месеца, а всички видяхме какво направи Реал Мадрид срещу Партизан", заяви Везенков след класирането на финал. Днешният финал може да се наблюдава пряко в ефира на Max Sport 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички