Миг за историята: Вижте дебюта на Александър Везенков в НБА (ВИДЕО)


Миг за историята: Вижте дебюта на Александър Везенков в НБА (ВИДЕО)
Снимка: euroleaguebasketball.net

4965 0

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков записа дългоочаквания си дебют в НБА. Спортист №1 на България за 2022 година (а вероятно и за 2023) регистрира първите си минути за новия си отбор Сакраменто Кингс в откриващия двубой на тима срещу Юта Джаз, спечелен със 130:114 в Солт Лейк Сити. 

Моментът, в който Везенков влезе на терена? 

Александър Везенков е вторият българин, официално играл в НБА

Това се случи при оставащи 5 минути и 34 секунди в първата четвърт. Тогава Везенков замени Кийгън Мъри и записа първите си минути в официален мач за Сакраменто. Още по-интересното е, че на българина му бяха нужни броени секунди да запише името си сред реализаторите. 

След чудесна атака на Кингс топката се озова в ръцете на Везенков. Българинът се намираше на нулевия ъгъл и то необезпокояван. 28-годишният баскетболист запази спокойствие и стреля, отбелязвайки първите си точки в НБА.

Как се представи Везенков в дебюта си? 

Българинът се включи от пейката и записа 16 минути на паркета на "Delta Center". Той се записа общо 8 точки, като всичките от тях бяха реализирани през първото полувреме.

Разбира се, Везенков направи това, което може най-добре и се очаква от него в тима на Кингс - стреляше страхотно.Родната гордост приключи срещата с 3 коша от общо 6 опита и с успеваемост 2/5 от тройката. Играта му в отбрана също бе добра. Саша записа 2 борби (1 в нападение и 1 в защита), 2 откраднати топки и само 1 фал.

Следете статистиката, представянията и предстоящите мачове на Александър Везенков със SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички