Дебют по учебник! Александър Везенков направи това, което може най-добре, и помогна на Кингс за разгром над Джаз (ВИДЕО)


Дебют по учебник! Александър Везенков направи това, което може най-добре, и помогна на Кингс за разгром над Джаз (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

10929 0

Александър Везенков направи официалния си дебют в НБА и помогна на Сакраменто Кингс да спечели първия си мач от редовния сезон (2023/24). "Кралете" се наложиха със 130:114 над Юта Джаз като гост в Солт Лейк Сити.

Какво направи Везенков?

При оставащи 5:43 минути до края на първата четвърт Везенков стъпи на паркета и се превърна във втория българин в историята, след Георги Глушков, записал минути в НБА. Той се появи на мястото на Кийгън Мъри и му трябваха само няколко секунди, за да отбележи първите си точки в "лигата на извънземните".

Българинът се включи от пейката и записа 16 минути на паркета. Той се отчете с общо 8 точки, като всичките от тях бяха реализирани през първото полувреме на "Delta Center". Разбира се, Везенков направи това, което може най-добре и се очаква от него в Сакраменто - стреляше страхотно.

Родната гордост приключи срещата с 3 коша от общо 6 опита и с успеваемост 2/5 от тройката. Играта му в отбрана също бе добра. Саша записа 2 борби (1 в нападение и 1 в защита), 2 откраднати топки и само 1 фал.

Сакраменто показа страхотен баскетбол

Воденият от Майк Браун отбор закономерно стигна до победата. Тимът от столицата на Калифорния показа изключително бърза игра, а на Джаз му бе твърде трудно да спре мощната офанзива на "кралете". Харисън Барнс бе най-резултатен за кралете, записвайки 33 точки на сметката си. Двете звезди на Кингс - ДиАрън Фокс и Домантас Сабонис, също не разочароваха. Гардът се отчете с 18 точки, а крилото с 22 и също така добави 12 борби.

За Юта Джаз, очаквано, на ниво се представи Джордан Кларксън, който реализира 24 пункта и 6 асистенции. Другият основен играч на "джазмените" бе финландецът Лори Марканен, който записа дабъл-дабъл - 19 точки и 10 борби.

Сакраменто вече е с актив от 1 победа и 0 загуби за сезона. Следващият мач на Везенков и "кралете" ще бъде в петък срещу събота (28 октомври), а тимът от столицата на щата Калифорния ще приеме Голдън Стейт Уориърс.

Следете статистиката, представянията и предстоящите мачове на Александър Везенков със SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички