Меси, Роналдо и Надал с послания след гибелта на легендата Брайънт


Меси, Роналдо и Надал с послания след гибелта на легендата Брайънт
Снимка: Getty Images/Guliver

2982 0

Футболните суперзвезди Лионел Меси и Кристиано Роналдо и звездният тенисист Рафаел Надал са поредните известни спортисти, които изказаха съболезнованията си във връзка със смъртта на един от най-великите баскетболисти в историята Коби Брайънт. Той загина заедно с 13-годишната си дъщеря Джиана снощи, след като хеликоптерът им катастрофира в хълмовете край градчето Калабасас, щата Калифорния.

"Коби беше истинска легенда и източник на вдъхновение за мнозина. Изказвам моите съболезнования към неговото семейство и приятели, както и към всички, загинали в тази катастрофа", написа Роналдо в Instagram, публикувайки снимка на Брайънт.

"Нямам думи... Цялата ми любов към семейството и приятелите на Коби. Беше удоволствие да се запознаем и да споделим приятни моменти заедно. Беше гений като малцина други", написа Меси.

"Събудих се, научавайки ужасната новина за трагичната гибел на един от най-великите спортисти в света. Загинаха Коби Брайънт, дъщеря му Джиана и други пасажери. Моите съболезнования. Аз съм в шок", написа Надал в Twitter.

Петкратният шампион на НБА се счита за един от най-великите играчи в историята на баскетбола. Той е и двукратен олимпийски шампион. Звездната 20-годишна кариера на Брайънт премина в Лос Анджелис Лейкърс. Той се оттегли от активна спортна дейност през април 2016 г. Сред постиженията му е и титлата "най-ценен играч в НБА, с която е удостоен през 2008 г. Реакцията на друга футболна суперзвезда - Неймар, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички