Доналд Тръмп също реагира на трагедията с Коби Брайънт


Доналд Тръмп също реагира на трагедията с Коби Брайънт
Снимка: Getty Images/Guliver

1698 0

Десетки известни личности и спортни звезди изразиха в социалните мрежи скръбта си от шокиращата новина за внезапната и нелепа смърт на Коби Брайънт. Както е известно, баскетболната легенда загина в катастрофа с хеликоптер, в която смъртта си намери и 13-годишната му дъщеря Джиана. Загинали са още седмина души, чиято самоличност не се разкрива на този етап.

"Моля те, не. Моля те, Боже, не! Не може да е истина", написа баскетболистът Кевин Лав в Туитър. "Ужасни новини“, написа и американският президент Доналд Тръмп. "Коби Брайънт, въпреки че беше един от най-великите баскетболисти на всички времена, едва започваше живота си. Той толкова обичаше семейството си и имаше толкова силна страст към бъдещето. Загубата на красивата му дъщеря Джиана прави този момент още по-пагубен", написа той в друг туит. В памет на големия спортист легендарната зала "Медисън Скуеър Гардън" грейна в лилаво и златно. 

"Коби Брайънт, въпреки че беше един от най-великите баскетболисти на всички времена, едва започваше живота си. Той толкова обичаше семейството си и имаше толкова силна страст към бъдещето. Загубата на красивата му дъщеря Джиана прави този момент още по-пагубен", написа той в друг туит. В памет на Брайънт легендарната зала "Медисън Скуеър Гардън" грейна в лилаво и златно.

 

Очевидец на катастрофата сподели, че му е направило впечатление, че хеликоптерът лети прекалено ниско и е изглеждало, че нещо не е наред с двигателя. Според непотвърдена информация, причината за трагедията е мъглата и намалената видимост в района на хълмовете в Калабасас, където е станала катастрофата.

Петкратният шампион на НБА се счита за един от най-великите играчи в историята на баскетбола. Той е и двукратен олимпийски шампион. Звездната 20-годишна кариера на Брайънт премина в Лос Анджелис Лейкърс. Той се оттегли от активна спортна дейност през април 2016 г. Сред постиженията му е и титлата "най-ценен играч в НБА, с която е удостоен през 2008 г. А каква бе реакцията на случилото се на друга баскетболна легенда - Леброн Джеймс, вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички