Майк Браун не каза дума за Саша Везенков и Кингс, но засегна ужасяваща за Щатите тема


Майк Браун не каза дума за Саша Везенков и Кингс, но засегна ужасяваща за Щатите тема
Снимка: Getty Images

1788 0

Треньорът на Александър Везенков в Сакраменто Кингс - Майк Браун, отказа да говори както за дебюта на Саша, така и за цялостното отборно представяне при победата със 130:114 над Юта Джаз в първия мач на "кралете" за сезон 2023/24.

Браун засегна тема по-голяма от баскетбола

Американският специалист призна, че е дълбоко засегнат от масовата стрелба в щата Мейн, където мъж застреля и отне живота на над 20 души. Браун категорично отказа да говори за играта и се фокусира изцяло върху трагедията.

"Първо, сядайки тук пред вас... Някой ми казва в коридорите - имало е стрелба в Мейн, има 22 жертви. В магазин, в обикновен магазин. Това е невероятно. В ш***н магазин, човече! Ние като държава трябва да направим нещо! Ако това не стресне някого, не го докосне... Не знам какво да кажа... Тъжно е, че седим тук и гледаме как това се случва отново и отново, а никой не прави нищо по въпроса", заяви след победата Браун. 

"Това е тъжен ден за страната ни. И ако не направим нещо, децата ни няма да могат да се насладят на това, което би трябвало да са Съединените Щати. Не можем да се справим с проблем, който е пред очите ни. Тъжно".,

"Дори не искам да говоря за баскетбол, човече. Играхме мач, беше супер, забавлявахме се и спечелихме. Чудесно. Но очевидно не това е темата на деня. Ако не направим нещо, нещата ще приключат за тази страна. Това е тъжно", добави още специалистът.

Саша дебютира подобаващо от пейката, реализирайки 8 точки за Кингс. Със SportLive ще можете да следите статистиката, показателите и мачовете на Везенков със Сакраменто.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички