Лукойл отново би Черно море и е на победа от нов финал


Лукойл отново би Черно море и е на победа от нов финал

888 0

Лукойл Академик записа втора победа над Черно море Порт Варна в полуфиналната серия в Националната баскетболна лига. Тази вечер вицешампионите от миналия сезон се наложиха над своя съперник с 94:86 в среща, изиграна в залата на Спорния комплекс в Правец. С успеха, Лукойл се нуждае само от една победа, за да се класира на финал в първенството.

Гостите започнаха уверено мача и поведоха със 7:4. Лукойл Академик обаче бързо отвърна, като направи серия от 8:0. Наставникът на Черно море Драган Баич взе прекъсване, но и това не помогна на неговия тим. Домакините постепенно увеличиха преднината си и след първата част водеха с 31:17.

Баскетболистите на Тони Дечев играха постоянно и през втория период, като разликата в тяхна полза стана 21 точки. Последва обаче спад в играта им, от който Черно море се възползва. „Моряците“ намалиха изоставането си, а на почивката разликата отново беше 14 точки.

Третата част започна оспорвано, като до средата й, играта вървеше кош за кош. След това варненци заиграха по-добре и минута преди края на периода свалиха изоставането си на 7 точки. Баскетболистът на Лукойл Академик Никола Драгович обаче взе нещата в свои ръце. След две точни стрелби, той отново увеличи преднината на своя тим, като преди последната част разликата беше 12 точки.

В решителните десет минути домакините отново натрупаха солиден аванс, като 4 минути преди края, той беше цели 20 точки. Черно море не се предаде и 2 минути преди края стопи пасива си на 10 точки. „Моряците“ обаче нямаха сили за повече, записвайки второ поражение в серията.

Най-резултатен за победителите стана Никола Драгович, който записа 26 точки. С дабъл-дабъл от 23 точки и 14 асистенции е Дий Браун. Христо Захариев реализира 17.

За гостите с по 20 точки са Лени Даниел и Асен Великов. 16 записа Милош Коматина, а с 10 е Станимир Маринов.

Третият мач от серията ще се изиграе тази сряда във Варна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички