Лукойл поведе на Черно море в полуфиналната серия в НБЛ


Лукойл поведе на Черно море в полуфиналната серия в НБЛ

1126 0

Лукойл Академик спечели първия полуфинален двубой с Черно море Порт Варна. Преди минути тимът на Тони Дечев се наложи над „моряците“ с 86:66 в среща от Националната баскетболна лига, изиграна в Спортния комплекс в Правец. С успеха Лукойл вече води с 1-0 победи в серията.

Мачът започна сравнително равностойно, но постепенно домакините поведоха и след първата част имаха аванс от 6 точки. Лукойл запази преднината си и през втория период, като на моменти тя беше 9 точки. Три минути преди края на първото полувреме обаче Черно море заигра по-добре и се доближи само на 1 точка от своя съперник. Секунди преди сирената Пламен Алексиев вкара тройка и варненци поведоха с 2 точки на почивката.

След подновяването на срещата, играта вървеше кош за кош, като двата тима си разменяха водачеството. Това обаче продължи само до средата на частта. Лукойл постепенно започна да трупа аванс, който преди решителните десет минути беше 9 точки. Домакините не оставиха никакви шансове на Черно море и през последната четвърт, като разликата в тяхна продължи да расте и след края на мача беше 20 точки.

Христо Захариев и Дий Браун станаха най-резултатни за своя тим, като отбелязаха по 17 точки. За „моряците“ силно игра Пламен Алексиев, който реализира 16. Капитанът Асен Великов добави 15 точки, а с една по-малко е Лени Даниел.

Вторият мач между Лукойл Академик и Черно море Порт Варна е тази неделя отново в Правец. Играе се до 3 победи от 5 мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички