Лейкърс изхвърли Уориърс след шоу на Леброн, Маями Хийт продължава да мечтае (ВИДЕО)


Лейкърс изхвърли Уориърс след шоу на Леброн, Маями Хийт продължава да мечтае (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1758 0

Лос Анджелис Лейкърс успя да победи със 122:101 настоящия шампион на НБА Голдън Стейт в мач номер 6 от плейофите. По този начин Леброн Джеймс и компания отстраниха "войните" след 4-2 в сериите и се класираха за финала на Западната конференция, където ще мерят сили с Денвър Нъгетс.

Над всички на "Crypto.com Arena" бе Леброн. Опитният Джеймс реализира 30 пункта, а към тях добави 9 асистенции и 9 борби, като бе много близо до трипъл-дабъл. Остин Рийвс се отчете с 23 точки, а ДиАнджело Ръсел и Антъни Дейвис добавиха съответно по 19 и 17 пункта.

За Голдън Стейт единствено Стеф Къри (32) и Донте ДиВиченцо (16) от пейката се отчетоха с двуцифрен актив точки. Вечерта за "войните" бе ужасяваща от линията за три като тимът реализира едва 13 от 48 опита за три точки.

Голдън Стейс няма да успее да защити титлата си, а Леброн Джеймс и Лейкърс ще се изправят срещу Денвърн Нъгетс, който е воден от двукратния носител на наградата "MVP" Никола Йокич.

На Изток пък Маями Хийт си гарантира участие на финалите в конференцията. "Горещите" победиха Ню Йорк Никс с 96:92 в мач номер 6 между двата тима и затвориха серията с 4-2. Джими Бътлър и Бам Адебайо се отчетоха съответно с 24 и 23 точки, а за Никс най-резултатен бе Джейлън Брънсън с 41 точки. Момчетата на Ерик Сполстра очакват да разберат съперника си на финала на Изток, който ще бъде определен от Бостън Селтикс и Филаделфия 76ърс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички