Александър Везенков посочи основната цел пред Олимпиакос и даде категоричен отговор за НБА


Александър Везенков посочи основната цел пред Олимпиакос и даде категоричен отговор за НБА
Снимка: LAP.bg

1931 0

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков имаше ключов принос за Олимпиакос при отстраняването на Фенербахче в Евролигата. Тежкото крило вкара 17 точки и помогна на своя тим да достигне финалната четворка на най-силния баскетболен турнир на Стария континент.

Везенков сподели пред "Sportal.bg" основната цел пред Олимпиакос и даде категоричен отговор за това дали има бъдеще в НБА.

Амбициите на Олимпиакос

"Има сили. Остават два мача, но най-важното е да гледаме мач за мач, да гледаме само полуфинала. Имаме сега един мач с ПАОК през уикенда – първият полуфинал. Трябва да го изиграем сериозно, да победим, да се подготвим, да сме здрави и да дадем всичко от себе си срещу който и да е съперник", заяви Везенков.

Представянето пред треньора на Сакраменто Кингс

"От една страна е много хубаво и е чест за мен, че най-добрият треньор в Щатите в този момент идва да ме гледа, но дотам. Моята цел и той го знае, и всичко го знаят, в следващия месец имаме да две цели, две купи да гоним – Евролигата и гръцкото първенство, така че съм отдаден на 100% върху моите цели и върху целите на отбора".

Мисли ли Везенков за НБА?

"Не, аз съм човек, който гледа само какво се случва в момента и в момента имаме Финална четворка на Евролигата и после финалите на гръцкото първенство. Дай Боже да спечелим тези две титли, да съм спечелил и четирите титли, за които се борим тази година и да сме направили нещо, което виждаме. Но, за да се случи това имаме още един месец много тежка работа. Работя, която трябва да се свърши и трябва да сме фокусирани, защото винаги краят на сезона е най-тежък".

"Най-важното в моите избори през годините къде ще продължавам кариерата си е да виждам перспектива и да виждам място за изява и за развитие. Това е най-важното за мен, но от другата страна много са факторите. В момента не мога да знам как и какво, в момента единственото, което ме интересува е отборът да постигне целите си".

"В момента се чувствам готов за Финалната четворка. Това е, което ме интересува и само то ми е в главата", добави баскетболистът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички