Легендата на НБА Дикембе Мутомбо се бори с коварна болест


Легендата на НБА Дикембе Мутомбо се бори с коварна болест
Снимка: GettyImages

2376 0

Една от емблематичните фигури в баскетбола и член на „Залата на славата“ на НБА - Дикембе Мутомбо, е изправен пред ново изпитание в своя живот.

Един от най-добрите защитници в историята се подлага на лечение за тумор в мозъка. За това разкриват от самата асоциация. Бившият състезател на Денвър, Филаделфия, Атланта и Ню Джърси е истинска емблема за спорта в САЩ. Той е и посланик на НБА. 

"Дикембе Мутомбо в момента се подлага на лечение от мозъчен тумор. Той получава най-добрите възможни грижи от екип от специалисти в Атланта, чувства се чувства добре и е с кураж в началото на лечението. Дикембе и семейството му молят за спазване на конфиденциалност през това време, за да се концентрират върху лечението. Те благодарят за молитвите ви и добрите пожелания“, съобщават от Националната баскетболна асоциация. 

За класата като бранител на Мутомбо говори фактът, че роденият в Демократична Република Конго бивш играч държи второто място по брой блокирания за всички времена (3289), като пред него е единствено Хакийм Оладжуон. Освен това, Мутомбо има на сметката си 4 награди "Най-добър защитник в НБА".

Още новини от света на баскетбола прочетете в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички