Призът за MVP в "Мача на звездите" ще се казва Коби Брайънт


Призът за MVP в "Мача на звездите" ще се казва Коби Брайънт

3233 0

Националната баскетболна асоциация (НБА) оказа на легендарния баскетболист Коби Брайънт, който почина в трагична катастрофа с хеликоптер заедно с дъщеря си и други 7 души, огромна чест, като неименува важна награда на него.

В ежегодния "Мач на звездите" наградата за "Най-ценен играч" (MVP) вече ще се нарича Коби Брайнът MVP награда. За това призна комисионерът на НБА Адам Силвър малко преди 69-ото издание на спектакъла, който започва тази вечер в Чикаго.

"Коби Брайънт е синоним на "Мача на звездите" и въплъщава духа на това грандиозно празненство на нашата игра. Той винаги се наслаждаваше на възможността да си съперничи с най-добрите сред най-добрите и да се представя на най-високо ниво за милионите фенове по света" - заяви Силвър.

Брайънт е участвал 18 пъти в популярния мач, като е печелил наградата за "Най-полезен играч" рекордните 4 пъти - през 2002, 2007, 2009 и 2011-а година. Той е и най-младият играч, който някога е взимал участие в двубоя, когато играе едва 19-годишен през 1998-а година.

Наградата Коби Брайънт MVP ще бъде презентирана в неделя в края на "Мача на звездите" за 2020 година в Чикаго. Единият отбор в мача ще носи екип с номер 24 в памет на Брайънт, докато другият ще излезе с номер 2 в памет на Джиана - дъщерята на легендарния баскетболист.

ОБЯВИХА КОГА ЛОС АНДЖЕЛИС ЩЕ ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА КОБИ БРАЙЪНТ

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Легенда разсипа Уайлдър: Той просто не може да се боксира

Дионтей Уайлдър е роден с нокаутираща сила, която не може да се научи, но така и не разви техниката си и просто...

Реклама
Реклама