"Той е като Клей Томпсън": В САЩ се прехласнаха по Александър Везенков


"Той е като Клей Томпсън": В САЩ се прехласнаха по Александър Везенков
Снимка: euroleaguebasketball.net

8691 0

Най-добрият български баскетболист - Александър Везенков, се превърна в тема на разговор в популярен подкаст, в който участие взе един от най-реномираните журналисти на "The Athletic" - Тас Мелас.

Трансферът на родния национал в НБА и в частност Сакраменто Кингс бе казус, който бе обсъден в подкаста "No Dunk". Там водещият Тас Мелас направи кратък коментар за MVP Евролигата, оприличавайки го на един от най-добрите стрелци в лигата - Клей Томпсън от Голдън Стейт Уориърс.

"Този пич е като новият Клей Томпсън на НБА. Какво ще стане със самия Томпсън ли? Везенков ще бъде "левичаря" Томпсън", категоричен бе Мелас.

Само по себе си това сравнение е изключително, като се има предвид факта какво е постигнал американският баскетболист. Звездният гард на "войните" е четирикратен шампион в НБА и продължава да впечатлява на паркета и до ден-днешен.

Самият Везенков е взел решението да премине в Сакраменто по много труден начин. Саша се е колебал до последно дали да остане в Олимпиакос и да продължи кариерата си в Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички