Клипърс надви Лейкърс и спечели първата битка за Лос Анджелис през сезона


Клипърс надви Лейкърс и спечели първата битка за Лос Анджелис през сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

1145 0

Отмина и поредната интересна вечер отвъд Океана в НБА. В нея се срещнаха два от основните фаворити за спечелването на Западната конференция - градските съперници Лос Анджелис Лейкърс и Клипърс. 

Клипърс надделя в дома и на двата тима - "Crypto.com Arena" със 103:97. Символичните гости показаха добра защита и допуснаха по-малко грешки, за да успеят да се поздравят с успеха.

Най-резултатни за Клипърс бяха Пол Джордж и Джон Уол, които нанизаха по 15 точки. Цели трима играчи вкара по 14 - Ивица Зубац, Реджи Джаксън, както и лидерът на тима - Кауай Ленърд. Лапата обаче стартира от пейката, тъй като все още лекува травма и изглежда, че наставникът Тайрон Лу не иска да рискува с него, давайки му повече минути.

За Лейкърс впечатли Лони Уолкър, който се превърна в най-резултатен за тима с 26 точки. Зад него се нареди Антъни Дейвис с 25, а Леброн Джеймс се отчете с 20 пункта. Критиките обаче отново обра Ръсел Уестбрук, който бе 0 от 11 на паркета, реализирайки само 2 точки от фал линията.

Клипърс започва сезона по страхотен начин, побеждавайки своя градски съперник. Мнозина експерти отвъд Океана смятат, че тимът от Лос Анджелис е един от основните конкуренти за титлата през сезона.

Лейкърс пък за пореден път доказа, че липсват стрелци в състава му, след като тимът вкара едва 20% от опитите си за 3 точки, които бяха 45. Леброн, наставникът Дарвин Хам и компания бързо трябва да измислят нещо, ако искат да се върнат на победния път. 

Наскоро пък стана ясно, че Леброн Джеймс крои планове да създаде отбор в НБА.

Останалите резултати от вечерта:

Филаделфия 76ърс - Милуоки Бъкс 88:90

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички