Трипъл-дабъл машината Никола Йокич добави голямо постижение към резюмето си


Трипъл-дабъл машината Никола Йокич добави голямо постижение към резюмето си
Снимка: Getty Images

1237 0

Сръбската баскетболна звезда на НБА - Никола Йокич, продължава да впечатлява отвъд Океана със своите умения, защитавайки цветовете на тима на Денвър Нъгетс.

Отборът от Колорадо може да се похвали със статистика от 25 победи и 0 загуби в последните 25 мача на Йокич, в които той е записвал трипъл-дабъл.

Йокич започна кариерата си в НБА през 2015 година. На сърбина му отне време да се нагоди към играта в лигата, но развитието му не спря и той се превърна в един от най-добрите баскетболисти, които играта е виждала.

Йокич оставя всички в САЩ без думи

27-годишният център на Денвър се намира на шесто място в листата за играчи с най-много регистрирани трипъл-дабъла. Сърбинът може да се похвали с 97 такива, а пред него стоят само и единствено легендарни имена като Леброн Джеймс* (106), Джейсън Кид (107), Ървин "Меджик" Джонсън (138), Оскар Робъртсън (181) и Ръсел Уестбрук* (198).

Към умопомрачителната си статистика Йокич може да се похвали с двете си награди за най-полезен играч в лигата, както и с факта, че е избиран за мача на звездите (All Star) в 5 последователни сезона (2019-2023).

ВИЖТЕ ОЩЕ: Мечтата на Лука Дончич, която го свързва пряко с Майк Тайсън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички