Ясен е треньор №1 в НБА за редовния сезон


Ясен е треньор №1 в НБА за редовния сезон

1093 0

След като вчера Лу Уилямс спечели наградата за най-добра резерва в НБА, днес старши-треньорът на Атланта Хоукс Майк Бъденхолзър беше обявен за №1 на този пост в "лигата на извънземните".

Той спечели 513 точки в гласуването на отразяващите лигата журналисти, имащи право на вот. Това е огромно признание за "Коуч Бъд", който е начело на отбор от НБА едва за втори сезон. Бъденхолзър беше назначен начело на "ястребите" през миналия сезон след дългогодишна кариера като асистент на Грег Попович.

Именно наученото в Сан Антонио помогна на треньора да изведе Атланта Хоукс до първото място в Източната конференция, като за пръв път в историята организацията стигна до 60 победи в лигата.

На второ място с 471 гласа остана абсолютният новак Стив Кър, който записа брилянтен сезон. Неговият Голдън Стейт Уориърс записа 67 победи в редовния сезон и е основен фаворит за титлата в НБА. До преди по-малко от година той беше анализатор за ESPN, а през лятото едва не прие офертата на Фил Джаксън да води Ню Йорк Никс.

На трето място във вота на журналистите остана друг неопитен треньор - Джейсън Кид, за когото това също е втори сезон в лигата. Той изненада всички анализатори, след като класира Милуоки Бъкс на 6-о място в Източната конференция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички