Избраха треньор на националния отбор по баскетбол


Избраха треньор на националния отбор по баскетбол

1209 0

Израелският треньор Шарон Друкер  е новият селекционер на националния отбор по баскетбол за мъже на България. Това реши Управителният съвет на федерацията на свое извънредно заседание днес, съобщиха на официалния си сайт от Българската федерация по баскетбол.

Друкер  е достатъчно познато име  не само в Европа, но и у нас. В момента той води един от лидерите в израелското първенство Макаби Ришон ЛеЦион, който бе в група с Лукойл Академик в първата фаза на Купата на ФИБА Европа. В кариерата си е водил отборите на Апоел Йерусалим, с който печели УЛЕБ Къп през 2004, руския Урал Грейт, с който печели ЕвроЧалъндж през 2006, литовския Лиетувос Ритас, белгийския Остенде (шампион 2007), Арис, италианския Монтегранаро (където е наставник на Деян Иванов), както и Галил Гилбоа, с който стигна финал в Балканската лига през 2014-а. Между 2012-а и 2014-а Друкер бе начело на националния отбор на Израел за младежи, като в първата си година го вкара в дивизия А, след като завърши трети на първенството в София.

Както е известно България попадна в група Е на квалификациите за Евробаскет 2017 заедно с отборите на Словения, Украйна и Косово. Тепърва Друкер ще обяви щабa, с който ще работи и какви са плановете му за подготовка.

„Говорих с Друкер. В близките седем дни трябва да се видим и да обсъдим всичко. Не е лесен жребият, така че нямаме време“, коментира президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

По точка 2 от Дневния ред на заседанието УС избра Балкан Ботевград за домакин на Купа България 2016.  Другата кандидатура, която постъпи в БФБаскетбол бе на Рилски спортист Самоков. За последно Ботевград прие финален турнир за Купата през 1998 г.

Жребият за турнира ще се тегли на 9 февруари. За четвъртфиналите той ще е дирижиран според класирането на отборите след втория етап от НБЛ и квалификациите между отборите класирани от 1 до 4 място (първа четворка) и тези от 5 до 8 място(втора четворка). Предвижда се пълен недирижиран жребий за полуфиналите между победителите в четвъртфиналите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички