Първо в Sportlive: Везенков стана грък


Първо в Sportlive: Везенков стана грък

1836 0

Баскетболистът на Бареслона Александър Везенков е получил гръцко гражданство, става ясно от брой 2415 на местния Държавен вестник, излязал на 10 ноември, 2015 година. Заявлението е подадено още на 31 декември 2013-а. Новината пред Sportlive.bg разкриха колеги жупрналисти от южната ни съседка.

Това означава, че от сега нататък, 20-годишният Алекс, който беше избран за MVP през сезон 2014-2015 няма да се се води чужденец ако реши да се върне в гръцката лига А1.

Получаването на гръцки паспорт обаче не значи, че Везенков автоматично ще заиграе за националния отбор на комшийте, коментират в Гърция. Той много пъти е казвал, че иска да носи потника на България, от където са родителите му. Освен това Алекс вече е обличал екипа на младежкя ни представителен тим. 

Все пак гърците не изключват варианта Везенков да бъде потпитан от местната федерация, дали няма да промени решението. Шефовете на баскетбола в страната обаче трябва да изиграят внимателно картите си в тончия момент, предупреждават специалисти.

Както е известно Веденков игра между 2011-а и 2015-а в солунския Арис. Това лято той беше привлечен от гранда Барселона.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички