Гръцка легенда отказа да поеме баскетболистите ни


Гръцка легенда отказа да поеме баскетболистите ни

877 0

Панайотис Янакис е отказал да поеме националния отбор по баскетбол на България. Гръцката легенда беше сред обсъжданите имена от Управителния съвет на федерацията, но в крайна сметка няма да застане начело на трикольорите, съобщава “Тема Спорт”.

Причината се крие в желанието на 56-годишния специалист да води клубен отбор. Той е получил предложение от такъв и е по-вероятно да го приеме, което на този етап е довели и до отклоняването на родната оферта.

Янакис изведе родината си до златните медали на ЕвроБаскет 2005, а година по-късно “елините” на Мондиал 2006 в Япония, гърците се окичиха със сребро.

Всекидневникът твърди, че останалите имена, които са били дискутирани на вчерашната сбирка на родната федерация са Александър Джикич, Шарон Дуркер, Димитрис Прифтис, както и Тони Дечев и Любомир Минчев.

Джикич за последно бе начело на Македония, а в кариерата си е работил още в Партизан, Минесота Тимбърулвс, Лиетувос ритас, както и словенските Олимпия Любляна и Кърка. 44-годишният сърбин има четири титли на Словения и една от турнира Юрочалъндж.

Шарон Друкер понастоящем работи в Макаби Ришон ЛеЦион и се изправи срещу Лукойл Академик в турнира за Купата на ФИБА Европа, зпаисвайки победа и загуба. 48-годишният израелски специалист има титла в УЛЕБ Къп с Апоел Мигдал, а в кариерата си е водил още отбори като Урал Грейт, Апоел Галил Елион, Арис (Солун), а също така е бил част от щаба на Макаби (Тел Авив).

Димитрис Прифтис е настоящият треньор на Арис, където доскоро работеше с Александър Везенков. 47-годишният наставник е бил помощник треньор на мъжкия национален отбор на Гърция между 2008 и 2012 година, както и за световното първенство в Испания миналата година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички