Гръцка легенда е вариант за треньор на баскетболистите ни


Гръцка легенда е вариант за треньор на баскетболистите ни

1443 0

Легендарният гръцки баскетболист Панайотис Янакис е един от вариантите за селекционер на националния ни тим. Друго обсъждано име е това на израелския специалист Шарон Друкер, съобщава BGbasket.com. Двамата най-веротно ще бъдат предложени на следващото заседание на УС на федерацията, което трябва да се проведе в първите две седмици на декември.

И Янякас, и Друкер са достатъчно познати имена в Европа. Янакис е един от най-добрите играчи в историята на гръцкия баскетбол. През 2005 година изведе националния отбор на родината си до Европейската титла, а на следващата година и до финал на Световното първенство, като по пътя си гърците надиграха САЩ на полуфинал. За последно гъркът беше наставник на националния отбор на Китай, а преди това водеше и Олимпиакос. Не е ясно обаче доколко БФБ ще има възможностите да си позволи евентуално да ангажира Янакис. Преди години федерацията също е имала идея той да поеме тима, но до разговор така и не се е стигнало.

Друкер в момента води един от лидерите в израелското първенство Макаби Ришон ЛеЦион, който само преди седмица гостува в България и победи Лукойл Академик. В кариерата си той е водил отборите на Апоел Йерусалим, с който печели УЛЕБ Къп през 2004-а, руския Урал Грейт, с който печели ЕвроЧалъндж през 2006-а, литовския Лиетувос Ритас, белгийския Остенде (шампион 2007-а), Арис, италианския Монтегранаро (където е наставник на Деян Иванов), както и Галил Гилбоа, с който стигна финал в Балканската лига през 2014-а. Между 2012-а и 2014-а Друкер бе начело на националния отбор на Израел за младежи, като в първата си година го вкара в дивизия А, след като завърши трети на първенството в София.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички