Емоционален Тити Папазов: Нямаме дори лекар! Благодаря на "синя" България


Емоционален Тити Папазов: Нямаме дори лекар! Благодаря на "синя" България
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2481 0

Левски отказа ЦСКА във финала на турнира за Купата на България по баскетбол, триумфирайки в надпреварата. "Сините" се наложиха над столичния си съперник с 86:81, за да изненадат голяма част от феновете на този спорт у нас, считащи ги за аутсайдер. 

Президентът на БК Левски - Константин Папазов, присъщо за себе си, не сдържа емоциите си след края на срещата. Той похвали момчетата на Димитър Ангелов за себераздаването, нападна критиците на отбора и, подобно на треньора на футболния Левски - Станимир Стоилов, шеговито или не, отдаде заслуженото на хубавата зала и терен.

"Със сърце. Това отличава Левски от всички отбори в България. Това е най-хубавата зараза на света. Показаха го стотиците хиляди фенове, които от първи февруари спасяват отбора си. Това е зараза, която тече у всеки, който облече синята фланелка", отговори Папазов на въпрос по какъв начин "сините" се справиха с "червените".

За впечатляващия Марио Боянов

"Чудо. Дар от Господ. Едно момче, което е още ученик, да покаже стабилен характер, тренира с огромно себераздаване. Има доста неща, които му куцат, но когато някой облече синята фланелка, той става нещо различно. 

И за "синята публика"

Благодаря на хората, които дойдоха, защото те помогнаха на два пъти. Помогнаха на отбор с осми по размер бюджет да вдигне купата. Помогнаха и на любимия си клуб, защото ние, в тези дни, трябва да се заразим с доброта. 

Добрият терен, липсата на средства и тежката ситуация в Левски - фактори, правещи още по-изумителен триумфа на отбора.

"В кръга на шегата, Левски победи, защото игра в най-хубавата зала, на най-хубавия терен. Левски е отборът на народа, който трябва да играе при отлични условия", категоричен бе Тити, продължавайки емоционално.

"Това е магията на Купата. Нашето голямо предимство беше, че играехме освободено. Имаме най-добрия треньорски щаб. Аз вярвам в тях, не влизам изобщо в съблекалнята. Ние сме отборът след Берое с най-малък щаб. Нямаме доктор. Нямаме масажист. Марги пере дрехите. Но имаме любов – цялата любов на „синя“ България.

Разликата в класите с ЦСКА е огромна. Няма да коментирам и бюджет – това би било смешно. Големият коз беше Боянов, но нашият щаб беше отлично подготвен. Марги е домакиня. Аз бях доктор преди няколко дни. Но това няма значение, когато имаш огромна любов и огромна подкрепа. Не искам да степенувам кое е най-важното, но огромно благодаря на г-жа Боянова и г-н Иван Гогов.

Левски е символ на обединение и на последователност. Това, че има нищожества, които искат да го разцепят… това няма да стане. Защото историята е вековна. Апостолът е само един и не сквернете името му. Искам да благодаря на всеки един, който беше в залата. Вярвам, че сме ги зарадвали, защото тези момчета на по 16-17 години го заслужават и имат нужда от подкрепа", завърши Константин Папазов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички