Голдън Стейт Уориърс и Бостън Селтикс откриха сезона в НБА с категорични победи


Голдън Стейт Уориърс и  Бостън Селтикс откриха сезона в НБА с категорични победи
Снимка: Getty Images

3026 0

През изминалата вечер сезонът в НБА бе официално открит. Настоящият шампион Голдън Стейт Уориърс не изпита проблеми срещу Лос Анджелис Лейкърс и успя да надвие водения от Леброн Джеймс тим със 123:109 у дома на "Chase Center".

Най-резултатен за шампионите бе тяхната мегазвезда Стеф Къри. Двукратният носител на наградата за най-полезен играч се отчете с 33 точки, 7 асистенции и 6 борби. Андрю Уигинс и Клей Томпсън пък добавиха съответно по 20 и 18 пункта. 31 точки на Леброн Джеймс обаче не успяха да помогнат на "езерняците". На Краля не му достигнаха 2 асистенции, за да стигне до трипъл-дабъл.

В източната конференция също не бе никак безинтересно. Двата отбора считани за фаворити там - Бостън Селтикс и Филаделфия 76ърс изиграха доста интересен мач, който бе спечелен от "келтите" със 126:117 в емблематичната "TD Garden".

Тимът от града на братската любов не успя да спре Джейсън Тейтъм и Джейлън Браун, които избухнаха с по 35 точки всеки. Добро включване от пейката на "келтите" направи Малкълм Брогдън, отчитайки се с 16 пункта. За Филаделфия не разочароваха Джеймс Хардън и Джоел Ембийд, записвайки по 36 и 26 точки, но те не бяха достатъчни да сломят миналогодишния финалист.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Леброн Джеймс създава отбор в НБА?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички