За възпитателя Тити и култа към празноглавото мъжкарство


За възпитателя Тити и култа към празноглавото мъжкарство
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

6071 0

Подкаст с Константин Папазов набра брутална популярност в последните 24 часа. Причината - история от миналото, в която разказва как е постригал бивша своя приятелка, защото била с друг мъж 3 дни след раздялата между двамата. Начинът, по който "Тити" разказва историята, е, меко казано, гнусен, но за това след малко. 

Историята "изплува" заради потресаващия случай в Стара Загора, където младо момиче е трябвало да изтърпи "пострижка" до 0 номер, 400 прорезни рани и жестоко унижение от тъй наречения си "приятел". 

ВАЖНО: Цялото видео и думите на Константин Папазов може да гледате и чуете тук

Оправдание под формата на интервю, престъпление под формата на анекдот

Констатин Папазов веднага излезе с позиция по случая - бил отдавна, обвиненията не отговаряли на истината и прочее. Скоро ще се докаже кое е истина и кое не, но най-голямо впечатление направи краят на неговото изказване, поместено първо в "24 часа". 

"Дори не знам защо разказах това. Сигурно Тото ме е питал. Случило се е. Бяхме млади, малко буйни, повече глупави". 

Първо, у "Тити" очевидно няма капка съжаление за стореното, било то и преди 28 години (както твърди той в същото интервю). Но въпреки това потърси начин да се оправдае - Тото го бил питал, бил млад, и т.н.

Още: Oбвинение срещу Тити Папазов: Подстригал гаджето си, след като я "вързал за парното"?! (ВИДЕО И СНИМКА)

През 1995 година (той твърди, че случката е оттогава) Папазов е на 28 години - нито е "див тинейджър", нито е толкова млад, че да не осъзнава какви ги върши. 

Малко бил буен, повече глупав. Окей - ама в разказа му "При Тото" нито казва, че е бил по-буен, нито че е бил глупав. Камо ли, че не е абсолютно безумие да се гавриш с друго човешко същество по този начин. 

Напротив - лицето Константин Папазов говори с огромен патос за "геройството си". Трагичната история е поднесена като сатира. Самият той я превръща в скеч в рамките на 5-10 минути. "Тити" влиза в ролята на абсолютен циркаджия, разказва с насмешка историята, а публика и водещ поемат изцяло супер забавната история, която бълва някогашният управител на казино.

Още: "Набийте си го в празните глави": Тити скочи в защита, разказа за среща със Сираков и Мило Борисов

Така лицето Константин Папазов (медийна личност с хиляди последователи) си спомня позорната история. Без капка съжаление, без стон на разкаяние, без каквото и да е чувство на вина. Не е бил млад, не е бил буен, както твърди самият той. Просто слабоумен, немощен и жалък псевдо мъжкар - за съжаление, образ, издигнат в култ от други жалки душици. 

Другата истина 

Днес всички осъждаме действията на Константин Папазов. Но какъв беше случаят през последните 4 месеца? Не просто нямаше никаква реакция от голяма част от обществото. Някои не са го видяли (нормално). Други са видели клип и са го подминали - може би с погнуса, може би с насмешка. Но трети - Тинейджъри, млади момчета, баДки и десетки хиляди души, са изгледали вече сваленото видео, забавлявайки се с историята и споделяйки я с приятели, впечатлени от "мъжкарството" на лицето "Тити". 

Ако не беше случаят в Стара Загора, видеото с Папазов щеше да остане в историята като забавен анекдот за някои, и като обучителен материал за момчета и млади мъже какво да правят, когато гаджето им изневери. 

Сегментът от подкаста на Тото с гост Тити Папазов, липсата на реакция още при излизането и обществения бунт днес показват само едно - у нас счупеният образ на съвременния "мъжкар" е издигнат в култ, който трудно ще бъде изкоренен. За модерния алфа "човек" целта винаги оправдава средствата, независимо какви са те - обиди, шамарчета, юмруци, тупаници, шутове, макетни ножчета... или машинка за подстригване...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички