Дий Бост вече тренира с националите в Самоков, американецът с български паспорт направи признание


Дий Бост вече тренира с националите в Самоков, американецът с български паспорт направи признание
Снимка: Guliver/GettyImages

1440 0

Американецът с български паспорт Дий Бост вече тренира с националите по баскетбол в Самоков. Плеймейкърът се присъедини към лагера на тима ни за подготовка за важните мачове от последния прозорец в първата фаза на квалификациите за Световното първенство по баскетбол през 2023 г.

 На 1 юли България приема Литва в "Арена Самоков", а на 4 юли завършва първия етап от квалификациите с гостуване на Босна и Херцеговина в Сараево. На 26 юни ще е единствената контрола като гост на Сърбия в Ниш.

С тима ни се готви вече и младежкият национал Емил Стоилов който до преди няколко дни се бори със своя Естудиантес за промоция в елитното първенство на Испания.

"Дявол да го вземе, наистина попаднахме в трудна група. Казал съм на България, че ще бъда там. Трябва разбира се да видя как ще го приемат в клубния ми тим, който и да е той. Но ще е много интересно да играя срещу такива отбори. Засега плановете ми са да играя на Европейското. Опитвам се да взимам максимума от всяка ситуация. Беше страхотно да съм им полезен да се върнат на европейската сцена", коментира Бост за литовски сайт, цитиран от bgbasket.com, предстоящото Европейско първенство.

Както е известно, България е в група с Испания, Белгия, Турция, Черна гора и Грузия, като мачовете ще се играят в Тбилиси.

Бост допълни, че това ще е последното му лято с екипа на България:"Вече съм на 32. Трябва ми почивка. А и нямам какво да доказвам. Искам да спечеля още трофеи в кариерата си. Да играя за България не ми носи дивиденти, не ми и тежи. Отборът ме познава и просто искам да им докажа своята лоялност“.

А ето колко и кои баскетболисти заведе на лагер селекционерът на националния отбор Росен Барчовски.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички