"Лъвовете" на Росен Барчовски с първа победа по пътя към Световното първенство по баскетбол


"Лъвовете" на Росен Барчовски с първа победа по пътя към Световното първенство по баскетбол
Снимка: Stoyan Hristov / LAP.bg

1886 0

Мъжкият национален отбор на България по баскетбол победи Чехия със 79:70 в мач от първата фаза на квалификациите за Световното първенство, което ще се проведе през 2023 година. Селекцията на Росен Барчовски записа първия си успех в група "F", а двубоят се проведе в Ботевград. 

Българите дръпнаха във втората част и до финалната сирена удържаха щурма на чехите, които сгрешиха за трети последователен път в пресявките. По този начин "лъвовете" съхраниха сериозни надежди за продължаване във втората фаза.

"Трикольорите" излязоха еднолично на третото място в своя поток, като срещу името им личат една победа и две загуби, а играчите на Ронен Гинзбург заемат четвъртата, последна, позиция в класирането и все още не познават вкуса на успеха след три кръга.

Дий Бост изигра страхотен мач и завърши с 24 точки, от които 6 тройки, плюс 5 борби и 6 асистенции за България. Александър Янев добави 12 и 6 борби. С по 11 точки завършиха Чавдар Костов и Станимир Маринов, като първият грабна 9 борби, а вторият направи 6 асистенции.

Войтех Хрюбан бе най-добър за Чехия с 21 точки и 6 борби. С по 15 останаха Мартин Петерка и Томас Кизлинк, като първият овладя и 15 борби. След два дни, 27 февруари, България гостува на Чехия от 20:00 ч. наше време!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички