Девойките ни до 18 години финишираха на осмо място на Европейското по баскетбол в София


Девойките ни до 18 години финишираха на осмо място на Европейското по баскетбол в София
Снимка: Офиц. сайт на БФБаскетбол

1412 0

Националният отбор на България по баскетбол за девойки до 18-годишна възраст се класира на осмо място в крайното класиране на европейското първенство в Дивизия B, което завършва днес в София. В последния си мач в столичната зала „Универсиада“ тимът ни отстъпи на Румъния с 65:72. Нашите момичета водеха с 15 точки в хода на срещата, но допуснаха обрат след слаба последна част.

Деница Манолова бе над всички за България с 23 точки и 16 борби. Дабъл-дабъл има и Маргарита Иванова – 13 точки и 16 борби, а Гергана Цекова завърши с 10 точки.

Така тимът ни завърши с две победи и четири загуби, включително две от отборите финалисти в турнира – Португалия и Словения. Отборът ни обаче е един от най-младите в турнира, като две от водещите му фигури във всички индивидуални показатели – Деница Манолова и Моника Борисова нямат навършени 16 години.

Двете се очаква да покажат класата си още повече на предстоящото Европейско първенство за момичета до 16 години в Подгорица

А ето с кой бивш ас на Левски се БК ЦСКА.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички