Четирикратен шампион в НБА, разплакал Леброн Джеймс, сложи край на своята кариера


Четирикратен шампион в НБА, разплакал Леброн Джеймс, сложи край на своята кариера
Снимка: Getty Images

2466 0

Четирикратният шампион на НБА с Голдън Стейт Уориърс - Андре Игуадала, обяви, че се оттегля от баскетбола почти две десетилетия след влизането си в асоциацията.

Край на 19-годишна кариера

"Това е точният момент", каза 39-годишният Игуадала, пред "Andscape" в телефонно интервю. "Времето започна да става ограничено за мен. Не исках повече да се опитвам да си имам работа с времето. Особено на паркета и извън него със семейството".

"Всеки иска да играе на високо ниво. Но в един момент семейството идва на преден план. Синът ми е на 16, а имам и две момичета. Така че очаквам с нетърпение да ги видя да растат в тези важни за тях години", добави още Игуадала.

За 19 сезона Игуадала записа средно по 11,3 точки, 4,9 борби и 4,2 асистенции в 1231 срещи. Участникът в "мача на звездите" от 2012 година посочи, че е отхвърлил интереса от Уориърс и няколко други отбора, преди да реши да се пенсионира.

Най-големият успех на тежкото крило в лигата дойде през 2015 година. Тогава той поведе Голдън Стейт към титлата, след като във финала срещу Кливланд Кавалиърс собственоръчно се справи с опазването на Леброн Джеймс, а представянето му тогава му донесе ценния приз "най-полезен играч на финала".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Младите звезди, с които Везенков ще спори за приза "новобранец на годината" в НБА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички