Баскетболният сезон в Испания започна така, както завърши - с трофей за Реал Мадрид


Баскетболният сезон в Испания започна така, както завърши - с трофей за Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

1435 0

Реал Мадрид спечели Суперкупата на Испания по баскетбол след като победи вечния си съперник Барселона с 89:79. "Белите" отново се оказаха непреодолимо препятствие за каталунците и по този начин спечелиха трофея за втора поредна година. Припомняме, че Реал победи Барселона с 3-1 във финалната серия на изминалия сезон в Лига Ендеса.

Във вчерашната среща най-резултатен за "Лос бланкос" бе сребърният медалист от последното Световно първенство Факундо Кампацо. Той бе избран и за най-полезен играч в мача с 16 точки, 5 борби и 5 асистенции. Пойн гардът отбеляза важна тройка в заключителните 2 минути на мача и по този начин доближи своя отбор до победата, която в крайна сметка бе постигната.

Новият сезон в Лига Ендеса започва другата седмица като се очаква преследването на двата клуба да започне от първия кръг и да продължи до последния. Барселона си осигури услугите на бившата звезда на NBA Никола Миротич, а Реал Мадрид успя да запази ядрото си. Отборите на Валенсия, Уникаха и Сарагоса също ще чакат своите шансове, знак, който ни показва, че ни очаква много интересен сезон в Испания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички