Испания наказа Аржентина и за втори път вдигна световната титла (ВИДЕО)


Испания наказа Аржентина и за втори път вдигна световната титла (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1475 0

Испания e новият световен шампион в баскетбола! Това се случи след триумф над отбора на Аржентина с 95:75 точки във финала на Световното първенство по баскетбол за мъже, изигран в Пекин.

Испания игра за 12-и път на Мондиал и за втори път стана победител в турнира. Предната победа на отбора бе записана през 2006 г. Аржентина от своя страна за 14-и път участва в световен шампионат и за втори път грабна сребърните медали. През 2002 г. южноамериканците загубиха от Югославия в спора за трофея. Аржентина има и една победа на Мондиал - на първото Световно първенство през 1950 г.

В двата групови етапа на тазгодишния шампионат и двата тима не претърпяха нито едно поражение. В полуфиналите аржентинците надиграха Франция (80:66), а испанците се наложиха над Австралия (67:59). Испания и Аржентина си осигуриха участие в Олимпийските игри през 2020 г. Билети за Игрите имат също домакините от Япония, Австралия, Иран, Нигерия, САЩ и Франция. В мъжкия баскетболен турнир на Олимпийските игри ще вземат участие 12 национални отбори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички