Испания достигна финала след две продължения срещу Австралия


Испания достигна финала след две продължения срещу Австралия
Снимка: Getty Images/Guliver

1183 0

Отборът на Испания надигра Австралия с 95:88 след две продължения в първи полуфинал от Световното първенство по баскетбол в Китай в двубой, игран в столицата Пекин.

Австралийците, които играха за първи път на тази фаза в своята история, губеха с точка след края на първата четвърт, но поведоха на почивка с пет пункта – 37:32. Разликата достигна десет в третата, но испанците се завърнаха в мача и дори се подадоха напред в резултата след два точно изпълнени наказателни удара на Марк Гасол 8.7 сек преди края на редовното време.

Последва обаче нарушение в полза на „озитата“, при което Пати Милс можеше да даде отново аванс на своя отбор, но реализира само единия от двата наказателни удара, а впоследствие стрелбата на Рики Рубио от центъра замалко не донесе успеха на възпитаниците на Серджио Скариоло.

В първите пет допълнителни минути Испания дръпна с пет точки след поредна силна игра на Гасол, но бойките австралийци се завърнаха в срещата и в крайна сметка докараха нещата до второ продължение. Там, като че ли, и силите напуснаха вече играчите на Андрей Леманис и след две тройки на Серхио Юл разликата набъбна на осем – 90:82, а до края двубоят се доигра.

Най-резултатен за победителите бе Марк Гасол, който завърши с 33 точки, 6 борби и 4 асистенции, а Рики Рубио добави 19 пункта, 7 борби и 12 асистенции. За австралийците Пати Милс приключи с 34 точки, но този път неговите усилия се оказаха недостатъчни за „кенгурата“.

Испания достига за втори път в своята история финала на Мондиал след 2006-та, когато тимът надигра в спора за титлата Гърция със 70:47 на шампионата в Япония. Техен съперник в неделния финал ще бъде победителят от двубоя между Франция и Аржентина, които стартират от 15:00 часа българско време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички