Баскетболният Левски със служебна загуба срещу Балкан (Ботевград) заради нередовна картотека


Баскетболният Левски със служебна загуба срещу Балкан (Ботевград) заради нередовна картотека
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1375 0

Баскетболният отбор на Левски е аут служебно от плейофите на Националната баскетболна лига! “Сините” губят служебно полуфиналната си серия срещу Балкан (Ботевград) поради неплатена такса на картотеката на крилото Йордан Минчев, съобщава Sportal.bg. От ръководството на Левски не са платили сумата от 490 лева (250 франка) на международната федерация. Както е известно, утре шампионите трябва да приемат Балкан в мач №4 от полуфиналната серия в зала "Универсиада", като в момента "сините" губят с 1-2 победи.

Минчев е картотекиран в НБЛ и делегатите на последните три мача го допуснаха до участие във всеки един от тези двубои. Решението за наказанието на „сините“, обаче, бе взето чак днес.

Крилото игра и в трите мача с Балкан. "Зелените" поведоха в серията с 2:0 в своята зала, а третата среща бе спечелена от Левски в София. Именно след нея дойде и наказанието.

Ситуацията стана наистина дискусионна, тъй като от федерацията позволяват на Минчев на участва в мачовете, а при първите две загуби на неговия тим никой от федерацията не съобщи за нередности. След победата на Левски в третата среща, успехът се анулира и се дава служебен такъв на петкратните шампиони на България.

Със сигурност треньорът Константин Папазов и ръководството на Левски ще обжалват това решение. Утре се очаква клубът да даде специална пресконференция по този казус.

 Вижте още: Какво каза Тити Папазов за финансовото състояние на бакетболния Левски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички