Балкан с убедителен успех над Левски у дома


Балкан с убедителен успех над Левски у дома

1918 0

Балкан победи Левски с 91:78 в дербито на кръга в Националната баскетболна лига. Очакванията за оспорван мач в „Арена Ботевград“ не се оправдаха, тъй като домакините контролираха развоя на срещата през цялото време.

Играчите на Балкан отново се пошегуваха със своя съперник, тъй като бяха обули червени чорапи, какъвто е цветът на вечния съперник на „сините“ ЦСКА. През миналия сезон баскетболистите от Ботевград си боядисаха косите в червено, точно преди плейофната серия с Левски.

Балкан започна ударно мача, като поведе на Левски с 14:0 само за три минути игра. Играчите на Константин Папазов не успяваха да пробият защитата на домакините и след първата четвърт резултатът беше 26:11 в полза на домакините. Основен принос за аванса на „зелените“ има Иван Лилов, който само в първата част отбеляза 10 точки. През втория период Левски се съвзе и подобри играта си. „Сините“ спечелиха частта с 25:24, но предимството на ботевградчани все още беше значително.

След подновяването на играта Левски отново беше неузнаваем, а разликата в полза на Балкан след третата част вече беше 25 точки. В решителните десет минути последва загуба на концентрация и очакван спад в играта на ботевградчани, но единственото, което „сините“ успяха да сторят, беше да направят загубата си по-почетна.

Балкан превъзхождаше Левски в почти всички показатели, като показа и отличен мерник при стрелбата за три точки. Ботевградчани вкараха 12 тройки, от които по 4 имат Иван Лилов и Мартин Маринов.

Най-резултатен за победителите е именно Лилов, който реализира 24 точки и се отчете с 5 откраднати топки, 4 борби и 4 асистенции. За Левски с по 21 точки са Димитър Ангелов и Павел Иванов.

С успеха, Балкан се затвърди на второто място във временното класиране в НБЛ. Левски остава на третата позиция, но ще има трудната задача да се пребори с Рилски Спортист и Черно море, за да остане в четворката преди плейофите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички