Черно море наказа Левски в София


Черно море наказа Левски в София
Снимка: www.chernomore.eu.

1169 0

Черно море Порт Варна победи Левски с 90-78 в среща от Националната баскетболна лига, играна тази вечер в столичната зала „Универсиада“. След мача „сините“ остават на третото място във временното класиране, а Черно море е на четвъртата позиция.

Левски започна по-добре двубоя, но Черно море бързо влезе в ритъм и поведе с 2 точки след края на първата четвърт. Вторите десет минути също преминаха през много обрати. „Сините“ спечели частта, след като показаха по-точен мерник в стрелбата за три точки, а почивката дойде при резултат 47-44 за домакините.

След подновяването на играта, варненци увеличиха оборотите и бързо направиха обрат. Те постепенно трупаха аванс, печелейки третата част с 23-13. През последната четвърт разликата в полза Черно море достигна до 15 точки. Левски намали изоставането си, но това не беше достатъчно и „моряците“ се поздравиха с победата.

Най-резултатен за Черно море стана Станимир Маринов, който до преди малко повече от два месеца беше част от състава на Левски. Гардът реализира 17 точки, а с една по-малко е съотборникът му Асен Великов.

За „сините“ капитанът Павел Иванов вкара 26 точки. С по 14 са Алекс Симеонов и Стоян Гюроски.

В следващия кръг Черно море гостува на Черноморец в „морското“ дерби в НБЛ. Левски е домакин на Ямбол, като преди това обаче играчите на Константин Папазов имат мач от Адриатическата лига с МЗТ Скопие.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички