Тити Папазов: Левски може да изпадне от четворката


Тити Папазов: Левски може да изпадне от четворката

1469 0

Наставникът на Левски Константин Папазов беше разочарован от загубата на своя тим от Черно море Порт Варна. Той обаче сподели, че това са реалностите и на този етап на „сините“ ще им е много трудно да се противопоставят на водещите отбори в Националната баскетболна лига. Папазов не изключи и възможността Левски да се срине в класирането и да изпадне извън първите четири отбора, което би поставило тима в по-неизгодна позиция на плейофите.

„Очевидно, предимство в отбора на съперника от Варна е, че има по-дълга пейка от нас и ритъм, на който не може да се противопоставим. В последната част нямахме сили за обрат. За да може да спечелим, трябваше да имаме преднина от 7-10 точки и да задържим тази еуфория в последната част."

Тити Папазов заяви, че има реална опасност Левски да изпадне от четворката до края на първенството, но според него най-важното е спасението на тима.

„Играем мач за мач, каквото успеем да постигнем. Трябва да бъда обективен - на този етап единствената ни цел беше да спасим отбора. В състав сме, с който трудно можем да се противопоставим. Колко мача може да спечелим от тук нататък, ще бъде добре за нас. Няма натиск от гледна точка на класиране. Най-нормално е тези отбори да ни изпреварят, които са зад нас, защото водят по-добър тренировъчен процес от нас. Ще се борим на базата на нашите амбиции и на подкрепата, която имаме от феновете, да останем в четворката, но има обективни реалности. Не може само с еуфория и амбиции. Имаме много млади хубави играчи, които ще бъдат героите на българския баскетбол след време, но на този етап още не са готови.“

Константин Папазов коментира и малкото „сини“ привърженици, дошли да подкрепят отбора си тази вечер. Той заяви, че не им се сърди и смята, че причината зала „Универсиада“ да остане полупразна, е ранният час и фактът, че срещата се играе в работен ден. „Мачът е нереално рано, надявам се феновете да се върнат. Ако всички направят това, което направиха феновете на Левски, няма да имаме цена. Безспорно са по-малко, но ще се появят.“, заяви Папазов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички