Александър Везенков отново се развихри в Евролигата, Олимпиакос е 4 от 4


Александър Везенков отново се развихри в Евролигата, Олимпиакос е 4 от 4
Снимка: basketball.bg

1738 0

Най-добрият български баскетболист - Александър Везенков, и неговият Олимпиакос продължават с великолепното си представяне в Евролигата, след като надиграха Баскония с 97:90 в среща от 4-ия кръг на турнира, която се изигра във "Фернандо Буеса Арена".

По този начин гърците могат да се похвалят с пълен актив от четири победи, а за състава на Жуан Пенароя това бе първо поражение през сезона. На 27 октомври (четвъртък) тимът от Пирея ще приеме Монако, докато баските ще имат визита на АСВЕЛ Вильорбан в петък.

Гостите започнаха ударно срещата и след 10 минути игра излязоха напред - 32:16. Баскония обаче реагира светкавично и след серия от 16-0 направи обрат за 47:42 в своя полза. След паузата и въпреки усилията на Везенков, домакините удържаха преднината си за 74:65. Олимпиакос обаче започна с 14 безответни точки последната четвърт, за да излезе отново напред при 79:74 след силна игра на Костас Слукас. До финалната сирена "червено-белите" не позволиха повече обрати.

Везенков бе част от стартовата петица и отново се превърна в герой за своите. Българският национал бе в основата на това Олимпиакос да се измъкне от трудната ситуация в третата част и влезе в ролята на топреализатор - 26 точки, 7 борби и 1 открадна топка за 29 минути на паркета. При стрелбата си той бе 6/7 от средна дистанция, 4/9 отвъд дъгата и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Коментарът на Александър Везенков срещу победата срещу Реал Мадрид!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички