Уориърс смачкаха Кливланд в мач №1, ЛеБрон се скри през второто полувреме


Уориърс смачкаха Кливланд в мач №1, ЛеБрон се скри през второто полувреме
Снимка: Guliver/GettyImages

1980 0

Голдън Стейт Уориърс започнаха с убедителен успех "трилогията" във финалите на НБА. Както е известно, "воините" се изправят срещу Кливланд Кавалиърс за трета поредна година в заключителния сблъсък, като Стеф Къри и компания биха с категоричното 113:91.

Първото полувреме беше много изравнено, като ЛеБрон Джеймс и Кайри Ървинг поддържаха "кавалерите" в мача, записвайки общо почти 40 точки. В същото време обаче Кевин Дюрант вкара 23 точки и беше с основна заслуга шампионите на Западната конференция да водят на почивката.

В третата четвърт домакините се разправиха бързо с шампиона от миналата година, след като Стеф Къри и Дюрант се разиграха, а разликата набъбна до над 20 точки. "Воините" нямаха никакви проблеми да "затворят" двубоя, печелейки срщата с 22 точки разлика.

ЛеБрон Джеймс вкара 28 точки, даде 8 асистенции и овладя 15 борби, но беше разочароващ през второто полувреме, отбелязвайки едва 9 точки. Краля имаше и 7 непредизвикани грешки, а играта му в защита също не беше на ниво.

Благодарение на това, Кевин Дюрант избухна с 38 точки, 8 борби и 8 асистенции, а след като се разигра през второто полувреме, Стеф Къри реализира 28 пункта и даде 10 асистенции, записвайки над 50% стрелба и 6/11 от тройката.

Следващата среща между двата тима е през нощта на неделя срещу понеделник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички