Ще оправдае ли Голдън Стейт очакванията за титла


Ще оправдае ли Голдън Стейт очакванията за титла

1841 0

Най-силното баскетболно първенство – НБА, вече е във фаза на плейофи! Според мнозина, редовния сезон на лигата е само загрявка за отборите, а истинските мачове започват във фазата на плейофите. Редовния сезон е важен за отборите и тяхното подреждане в края му, което определя двойките в плейофната фаза. В Западната и Източната конференция се класират по 8 тима, които първо трябва да определят шампиона на конференцията, след което двата отбора да се срещнат във финални сблъсъци, след които да бъде определен единствения шампион на НБА за сезона. Големият фаворит за спечелването на титлата през този сезон е Голдън Стейт Уориърс! Дали тима ще успее да оправдае очакванията, предстои да разберем. „Воините” се готвят за трети пореден финал и битка за шампионската титла, ще бъде интересно, но все още пътят до там е дълъг. В някои сайтове като https://nostrabet.com/, се откриват интересни стратегии и букмейкърски предложения за всички отбори от НБА, които може са от полза на почитателите на този спорт.

Ще има ли проблеми Голдън Стейт на Запад?

В западната конференция едва ли има тим, който ще може да се опре на Голдън Стейт Уориърс. Просто, класата на тима, с който разполагат „воините” е доста повече от конкурентите в тяхната конференция. ЛА Клипърс и Хюстън изглеждат възможни съперници в някоя фаза на плейофите, но едва ли някой от тях би бил способен да победи Голдън Стейт 4 пъти. Основният претендент на Запад изглежда Сан Антонио Спърс, който не блести с изключително млади играчи, но разполага с незаменим опит, който може да го изправи във финалния мач на конференцията, където се очаква Голдън Стейт Уориърс. Миналия сезон Оклахома стигна до битката с Голдън Стейт за титлата на Запад, но загуби сериите с 4-3 победи. През този сезон не се очакват подобни подвизи от „гръмотевиците”. По-интересна сякаш е ситуацията с противниците, които ще спорят за финалното място от Източната конференция.

Кой кого на Изток?

Редовния сезон в Източната конференция бе спечелен от Бостън Селтикс, които разполагат с доста млад и качествен тим, воден от Айзък Томас. Бостън спечелиха 53 пъти през сезона в НБА и имат амбиции да стигнат поне финал на Изток. Големите съперници там обаче са Вашингтон, Торонто и кой друг, ако не Кливлънд! Големите очаквания са ЛеБрон Джеймс да поведе Кливлънд към трети пореден финал в НБА, но дали това ще се случи предстои да разберем. Бостън и Вашингтон се очаква да бъдат достойни съперници, но мнозина специалисти смятат, че точно Торонто Раптърс ще бъдат най-големия съперник на Кавалиърс за място във финала. Торонто разполага с играчи, като Кайл Лоури, ДеМар Дерозан и Серж Ибака, от които се очаква да поведат тима. Кливлънд не се представи много убедително в последните 2 месеца от редовния сезон, но все пак нека не забравяме, че имат ЛеБрон Джеймс, който винаги може да избухне и да покаже защо е най-добрият играч в лигата! И в крайна сметка, много трудно някой ще успее да победи Кливлънд 4 пъти в сериите на Изток. Срещите вече започнаха, а топ букмейкърите за страната ни предлагат и възможност за залог на шампион в НБА. Повече информация за тях ще намерите в сайта на Nostrabet и техните експертни ревюта.

Ще видим ли сблъсък номер 3 между Голдън Стейт и Кливлънд?

Според мнозина – Да. Това е най-вероятният сблъсък, който се очаква за финала на сезона в НБА. Последните 2 години двойката тимове, спореща за шампионската титла беше същата. Голдън Стейт спечели преди 2 години, когато тима изгря на НБА сцената, а през миналата година шампион стана Кливлънд, след знаменит обрат в сериите, които феновете на „воините” трудно ще забравят. Голдън Стейт имаше преднина от 3-1 победи и само още една ги делеше от крайния успех, но ЛеБрон и компания показаха, че са сериозен тим, който никога не се предава. Сега, Стеф Къри и компания ще търсят реванш, само да се стигне до такава възможност. През миналия сезон, ГС Уориърс постави нов рекорд за победи в редовната кампания, печелейки 73 победи! През този, отбора записа 67 победи, но това не означава, че тима е по-слаб, напротив. Сумарната стойност от 140 победи в рамките на 2 редовни сезона в НБА трябва да завърши с поне една титла за Голдън Стейт! „Воините” се сдобиха с Кевин Дюрант в началото на кампанията, който внесе допълнителна мощ в състава. От своя страна, Дюрант ще преследва първа титла в своята кариера. Ако ЛеБрон успее да се класира за големия финал с Кливлънд, то това ще бъде 7 пореден финал за него! А, битката Дюрант – ЛеБрон ще бъде радост за очите на всички баскетболни фенове, понеже подобен дуел не се нуждае от вкарване на допълнителна интрига!

Голдън Стейт Уориърс е най-вероятният шампион на НБА за сезон 2016/2017! Поне, това очакват специалистите. Но, реално погледнато състава на „воините” е изпълнен с изключителна класа, която трудно ще бъде сломена. Освен всичко, след загубения финал миналата година, сега ГС Уориърс ще иска да вдигне трофея на всяка цена. Къри, Дюрант, Томпсън, Грийн, Игуодала и компания ще поведат Голдън Стейт към титлата, остава да видим дали могат да я спечелят за втори път в рамките на 3 години!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички