7 години по-късно Балкан отново е на финал в първенството


7 години по-късно Балкан отново е на финал в първенството

888 0

Балкан се класира за финала в Националната баскетболна лига, след като тази вечер в „Арена Ботевград“ се наложи над Рилски спортист с 84:65 в пети полуфинален мач и спечели серията с 3-2 победи. Успехът обаче не дойде никак лесно, като домакините пречупиха своя съперник след силна последна четвърт.

В спор за титлата в първенството Балкан ще срещне Лукойл Академик в повторение на финала от сезон 2007/2008. Отново се играе до три победи от пет мача, като тимът от Правец има домакинско предимство. Рилски спортист ще трябва да играе за третото място, където негов съперник ще бъде Черно море Порт Варна.

Началото на срещата беше оспорвано, но малко след това тимът на Росен Барчовски заигра по-добре и след първите десет минути водеше с 23:16. Балкан се съвзе през втората част и успя да стопи пасива си, като дори направи пълен обрат и на почивката водеше с 3 точки.

След подновяването на играта мачът беше равностоен, а домакините все пак задържаха преднината си и преди решителните десет минути водеха с 5 точки. Последната част обаче по-нищо не приличаше на останалите три. Балкан направи серия от 15:0 и на практика предреши изхода от срещата. Рилски спортист нямаше сили за обрат и ще трябва да играе за бронзовите медали в първенството.

Над всички за победителите бе капитанът Павел Маринов, който се отчете с 25 точки, 5 борби и 4 асистенции. Иван Лилов реализира 17 точки, от които 5 тройки, а Педжа Стаменкович вкара 10. За Рилски спортист силно игра Върнън Тейлър, който отбеляза 24 точки и овладя 7 борби. С дабъл-дабъл от 12 точки и 10 борби е Антъни Гуджино.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички