3 неща, които научихме тази нощ в НБА: Завръщането на човека с грозните костюми


3 неща, които научихме тази нощ в НБА: Завръщането на човека с грозните костюми

1680 0

"3 неща, които научихме тази нощ в НБА" е най-новата рубрика на Sportline.bg, която се води от главния редактор Иво Вецев. В нея проследяваме най-интересните събития от изминалите 24 часа в най-интересното първенство по баскетбол на планетата - НБА.

Ръсел Уестбрук е прекрасен, но Оклахома има нужда от Дюрант

Серията на гарда на Тъндър от 4 поредни мача с трипъл-дабъл приключи, но отново трудно можеше да бъде спрян - 43 точки, 8 борби, 7 асистенции. Но, "гръмотевиците" загубиха от Чикаго Булс именно след две грешки на Ръс и победен кош на Етуан Муур?!?? (за него след малко) за победата със 108:105. Точно в такива мачове липсата на Кевин Дюрант се усеща. Уестбрук има още да учи за своята позиция (плеймейкър), като вчера прати 32 изстрела към коша на Чикаго. 26 от тях бяха през човек, а той вкара едва 10 от тях. Често се виждаше как той просто изолира съотборниците си от игра, с което много често нападението на Оклахома страда. Ръс е в топ 5 на най-добрите играчи в НБА в момента, но без Кевин Дюрант този отбор няма да отиде в плейофите, особено след завръщането на Антъни Дейвис за Ню Орлиънс Пеликанс. Винаги ще си задаваме въпроса пречат ли си Уестбрук и Дюрант, но със сигурност Оклахома е по-добър отбор, когато и двамата са на паркета. През следващата седмица би трябвало Кевин да се завърне, а "гръмотевиците" да запишат серия от победи, бетонирайки се в топ 8 на Западната конференция.

Роуз е аут, Бътлър е аут, но Миротич и Муур изгряха

В началото на сезона Етуан Муур беше взет за попълване на състава, като не се очакваше той да е част от ротациите на Том Тибодо. Е, Бътлър и Роуз за контузени, но липсата им (поне тази нощ) не се усети благодарение на Етуан Муур. Комбо гардът изигра впечатляващ двубой, записа 9-10 стрелба и вкара 6/6 коша в последната четвърт на победата срещу Оклахома, вкарвайки и решаващия кош за успеха.

Муур никога няма да е решаващ фактор в НБА за дълъг период от време, но това не важи за Никола Миротич. Бившият ас на Реал Мадрид получаваше ограничени минути, но серията от контузии на принуди неизползващия резервите си Тободо да заложи повече на Миротич. Е, черногорецът в последните 3 двубоя е водещ реализатор на тима със средно 26.0 точки за 32.0 минути на терена. Това е далеч над средните му показатели за сезона (17,8 минути, 8.1 точки), а снощи той вкара решаващи тройки в последната четвърт за обрата на Чикаго. Освен това беше на линията за фаулове 16 пъти. Доста добре за новобранец. Очаквайте големи неща от Миротич в "лигата на извънземните".

Портланд няма да е шампион. Причината? Ахилесът на Уесли Матюс

Уесли Матюс не е сред популярните лица в НБА, но е безспорно един от най-добрите гардове в лигата. Той стреля над 35% от тройката, над 45% от игра, но голямата разлика в неговата игра в сравнение на много от другите гардове е движението му в защита. Той може да пази всички позиции от 1 до 3, има неизчерпаем мотор в защита и заедно с Батуум и Лопес е в основата на топ 6 защитата, която Трейлблейзърс показват през сезона.

Вчера Портланд спечелиха нова важна победа, надигравайки Далас с 94:75 и отново загатнаха, че могат да са изненадата на Запад, но... Матюс скъса ахилес на левия си крак и е аут до края на сезона. Това означава, че "блейзърите" ще бъдат без един от най-добрите си защитници, както и без един от най-добрите си стрелци, всичко това върху слабата форма на Лилард в последните 2 месеца. Аарън Афлало ще влезе в титулярния състав, но това отново ще отслаби резервната скамейка на Портланд. А без солидни, "подпомагащи" играчи Трейлблейзърс могат да забравят за титлата. Поне през този сезон...

Крейг Сейгър се завърна край паркета!

Знам, знам как се казва рубриката, но понякога ще има и повече от 3 неща, а завръщането на едно от най-емблематичните лица в НБА заслужава. Крей Сейгър, репортерът край страничните линии с най-грозни костюми в историите, 11 месеца се бореше с левкемия, но тази нощ най-накрая се завърна. Той се появи на пост за двубоя между Оклахома и Чикаго, а талисманът на "биковете" му подари ново спортно сако, което беше в типичните за Сейкър отвратителни карета. Радваме се, че Крейг е отново част от НБА, дано не му се налага да отсъства повече!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички