ВИДЕО: Най-великият гол на Диего Марадона


ВИДЕО: Най-великият гол на Диего Марадона
Снимка: Guliver/GettyImages

27881 0

Най-тъжната новина от футбола за 2020 година несъмнено е смъртта на Диего Марадона, който едва на 60-годишна възраст напусна този свят. След като претърпя успешна мозъчна операция в началото на ноември, на 25.11 той почина в следствие на сърдечен арест в дома си в Тигре, Аржентина. 

В този тъжен ден решихме да припомним един от най-великите голове във футболната история и безспорен №1 в кариерата на легендарния аржентинец, считан за най-великия (или поне един от най-великите) играчи за всички времена. И не, не смятаме, че "голът с Божията ръка" е най-доброто му изпълнение на терена. 

Както е известно, голът с ръка бе отбелязан срещу Англия по време на Световното първенство през 1986 година, когато Марадона носи световната титла на Аржентина. Но в същия мач, спечелен с 2:1 срещу "трите лъва", Диего бележи шеметен гол, който спира дъха на феновете до ден днешен. 

При резултат 1:0 в полза на "гаучосите" Марадона получава топката в собствената си половина, но с феноменален дрибъл, преминал през повече от половината отбор на Англия, Диего стига до наказателното поле на опонента и, въпреки че в последния момент дори е фаулиран, успява да реализира ключовото второ попадение, пратило Аржентина на полуфинал. 

Насладете се на този шедьовър, а междувременно в Аржентина разкриха няколко подробности за смъртта на Диего Марадона

И все пак не можем да подминем "Божията ръка", така че ето и този брилянтен гол: 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички